Jeg har ledt og ledt og ledt efter et godt symønster til babysutsko.
Tidligere har jeg syet kimono-sutsko (virker lidt upraktiske i det, men sindssygt nemme at sy), LaRaLils sutsko (som er fine, og nok også ok praktiske, hvis man syer dem med elastik) og så dem her, som jeg har været mest tilfreds med (fin pasform og lækker finish - men mønstret kan desværre ikke downloades mere).

Den optimale babysutsko for mig skal minde om Meltons; være lavet i fløjl, uld eller skind, gå op om anklen og have en eller anden form for snøre- eller elastiklukning, så de bliver på foden.
For noget tid siden fandt jeg "Bailey baby booties" på patternsonly.com. De ligner da lidt Meltons, gør de ikke? I hvert fald købte jeg mønstret (til cirka 25 kroner) og har sådan glæææædet mig til at få dem syet op i alle mulige farver og spare de 59,95 (ikke mere!?), Meltons koster. Men jeg skal ikke have det for nemt, ser det ud til.

Jeg har syet sutskoene op i fløjl med fleecefor, og måske er de tykke materialer synderen, i hvert fald er skoene ikke specielt nemme at stoppe en babyfod ned i. Min kæreste sagde noget i retningen af: "de sidder lidt mærkeligt på foden", da han ellers glad havde prøvet sutskoene af på Esther. Ved nærmere eftertanke er de simpelthen blevet for små. Jeg har syet dem op i størrelse 3-6 måneder til Esther på 2,5 måneder, men de passer vist bedre til en nyfødt, så måske ender de som en gave engang. Ellers indeholdt pdf-filen med mønstret 4-5 forskellige størrelser og en super overskuelig forklaring trin-for-trin med billeder, der er så udførlige, at man ikke behøver læse den engelske tekst, hvis man ikke orker eller kan.
Der er en enkelt detalje, jeg simpelthen ikke kan få til fungere, som de har beskrevet det. Man skal sy en løbegang et stykke inde på sutskoens skaft (se billedet længere nede), og der kan min symaskine altså ikke komme ind, men måske er det nemmere, hvis man syer skoen i en større størrelse.

Nå... ikke mere sludder om sutsko. Jeg hører dog gerne, hvis der er nogen, der ligger inde med et lækkert mønster eller et trick af en slags. Sutskoprojektet skal ikke få mig ned med nakken.

Jeg har brugt
 • Fløjl til ydersiden
 • Fleece til for
 • Skind til sålen
 • Elastik 
 • Symønster "Bailey baby booties"
Bailey baby booties

4 kommentarer:

 1. Det kan godt være de er for små, men de er virkelig skønne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha' :) Må nok også hellere prøve at lave nogle i en større størrelse - bare sådan lige for at tjekke, om ikke det kan lykkes.

   Slet
 2. Wow, jeg tager hatten af for at du har begivet dig ud i det!
  De er super fine! :o)
  Kh Sabrina

  SvarSlet